Search
  • STIMULUS

Ir sveikai, ir skaniai?

Taip!


Treniruočių studija STIMULUS visuomet kupina naudingų, sveikų ir malonių idėjų. Šįkart jūsų dėmesiui – straipsnis apie neseniai gimusį naują dietistės ir virtuvės guru projektą #StimulusReceptas .


Marija Apeikytė, viena iš studijos įkūrėjų ir virtuvės reikalų žinovė: kartu su Andriumi ir Aiste įkūrę STIMULUS, nuo pat pirmųjų gyvavimo dienų, kvietėme moteris čia ateiti ne tik sportuoti, bet ir tobulėti bei pasisemti idėjų.


Kaip ir daugybė kitų mūsų projektų, šis gimė bendraujant, dalijantis mintimis ir gyvenimiška patirtimi. Mūsų trenerė ir dietistė Renata Malinauskienė minėjo, kad konsultuotis ateinančios moterys visą laiką prašo sveikos mitybos receptų, o ši jų nekurianti. Užtat aš visuomet domėjausi maistu, maisto gamyba, net baigiau kulinarijos mokslus JAV. Taip ir atsirado mudviejų kūrybinis tandemas – aš kuriu, ruošiu receptus, o Renata patobulina juos iš savo pusės. Rezultatas džiugina, nes tai – ir pridėtinė vertė, ir įkvėpimo šaltinis treniruočių studijos lankytojoms.

Man labai įdomu, nes gilinuosi į tai, ką valgau pati, ieškau produktų, kurie būtų ir sveiki, ir skanūs (juk dažnai, kai kas nors pasako sveikas maistas, prieš akis iškyla garuose virta vištos krūtinėlė su pusžaliais brokoliais…), kuriu jų derinius, kad būtų kuo įvairiau. Visus receptus išbandau pirmiausia pati, juos tobulinu, o tada jau siunčiu visai mūsų komandai, kad išbandyti ir įvertinti galėtų ir merginos. Stengiuosi, kad receptai butu paprasti, bet neprasti. Mano karta užaugo su Vegeta, druska ir pipirais, tad labai noriu padrąsinti žmones naudoti mažiau druskos ar cukraus, į sriubas nebedėti sultinio kubelius – atrasti daugiau ir įdomesnių prieskonių, sakyčiau, net pažinti tikrąjį maisto skonį ir visą poskonių vaivorykštę.


Koks mano pačios ryšys su sveiku maistu? Visada rūpinausi savo kūnu, tad atkreipdavau dėmesį į tai, ką valgau ir rinkdavausi sveikesnius produktus ar patiekalus. Atsimenu, tėtis vis juokdavosi, kai prieš mokyklą valgydavau dribsnius, ir sakydavo: „na ar jau pavalgei paukščiukų maisto?“ :)). Prisipažinsiu – kokius 3 metus buvau atsisakiusi net mėgstamos kavos ir gėriau vien žaliąją arbatą, nes tikėjau, kad ji skatina medžiagų apykaitą ir yra sveikiau nei kava. Gaminti maistą mėgau visada, prieš kelerius metus baigiau kulinarijos mokyklą ir stažavausi JAV – tai paskatino žiūrėti į maisto gamybą kaip į mokslą ir meną. Gal dėl to negaliu gaminti, kai groja muzika ar yra įjungtas televizorius, nes burtai tuomet nesigauna tokie geri :).


Renata Malinauskienė, trenerė ir dietistė: gal nuskambės labai naujai, bet gerą sveikatą 80 proc. lemia mityba ir 20 proc. fizinis aktyvumas. Užtat studijos lankytojos, kurios nori gerai jaustis ir būti sveikos, taip domisi tuo, ką valgo. Ir, žinoma, labai natūralu, kad valgyti jos nori skaniai :).



Ir dažnai pritrūksta idėjų… Tas pats per tą patį atsibosta, norisi įvairovės ir naujų skonių. Tuomet į pagalbą atskubame mes su Marija – ji maistą tiesiog įsimylėjusi, o aš, kaip mitybos specialistė, koreguoju sukurtus receptus pagal individualius klienčių poreikius ir įrodau, kad, norint padailinti kūno linijas, galima ir reikia mėgautis valgymo procesu, o ne kankintis badaujant ar graužiant morkas ir brokolius.


#stimulusreceptas

7 views

©2019 by Stimulus. Proudly created with Wix.com